Verbeter je gebit en mond met Oil Pulling (Olie Trekken)

Oil pulling heet in het Nederlands olie trekken. Oil pulling is één van de oudste doe-het-zelftechnieken om je lichaam te ontgiften en te verjongen, maar bovendien eenvoudig toe te passen en praktisch kosteloos als je de juiste olie in huis hebt.

De mond zit vol bacteriën. Op zich is dat niet een heel groot probleem, want deze bacteriën worden door speeksel afgebroken. Echter, in sommige gevallen, vooral met onze huidige voedselgewoonten, stapelen de bacteriën zich in de mond op. Het eten van vaak en veel suikers in combinatie met een slechte mondhygiëne, zorgt ervoor dat er een teveel aan schadelijke bacteriën in de mondholte achterblijven. Als je regelmatig olie trekt met mondolie, vermindert het risico op bepaalde ziektes en aandoeningen. Verzorgt je je mond niet goed? Dan vinden deze micro-organismen hun weg door jouw hele lichaam heen. En die wil je daar niet hebben.

De techniek van “olie trekken” ontstond tweeduizend jaar geleden in India. Toen al beschreven Ayurvedische teksten deze doeltreffende, hindoeïstische zuiveringsmethode. De beoefenaars van Ayurveda gorgelden met plantaardige olie en wasten zo hun mond, lichaam en geest.

Dr. Karach uit Oekraïne bracht de traditie van “olie trekken” opnieuw onder de aandacht op een congres voor kankerspecialisten en bacteriologen. Een 63-jarige Indische officier, Rao Tummala Koteswara, testte samen met zijn vrouw deze eenvoudige traditionele techniek. Met een verbazingwekkend resultaat: door olie trekken verdwenen vele van hun ouderdomskwaaltjes. Langdurig “olie trekken” is een zuiveringstechniek waarbij je het lichaam ontgift via de tong. Je trekt en duwt mondolie door de mondholte. Daarbij maak je ontgiftende enzymen aan en activeer je de energiestromen in het lichaam. Wanneer je de mondolie uitspuwt, verwijder je virussen, bacteriën en schimmels. Je zuivert dus je mond én je lichaam. Het resultaat? Een gezuiverd lichaam en geest, waardoor je meer energie krijgt en energieblokkades hersteld worden.

Olie Trekken | Oil pulling in 10 stappen

 1. koop zonnebloem- of sesamolie van eerste persing. Liefst van biologische oorsprong. Is dit laatste niet mogelijk? Ook goed. Zonnebloem- en sesamolie garanderen de beste resultaten.
 2. doe de behandeling altijd op je nuchtere maag, bij voorkeur ’s ochtends. Lukt dit niet, dan kan je ook op andere tijdstippen olie trekken. Let er wel op dat er drie volle uren liggen tussen het ogenblik waarop je met de olie begint en je laatste maaltijd. Tussen het olie trekken en je laatste drankje dient zeker een half uur te zitten.
 3. neem 1 lepel (tablespoon) olie.
 4. kauw, duw, stuw, trek, zuig en beweeg de olie onophoudelijk in je mond en tussen je tanden.
 5. vermijd zoveel mogelijk het doorslikken van olie. Ze bevat toxines.
 6. hou dit 3 tot 5 of voor een totale cleanse vijftien tot twintig minuten vol.
 7. spuw de olie tenslotte uit in het toilet of buiten. Niet in de lavabo of gootsteen omdat ze wemelt van bacteriën in hun beginstadium.
 8. hou de kleur van de uitgespuwde olie in het oog. Is de kleur wit? Dan heb je lang genoeg gespoeld. Is ze nog geel? Dan moet je ofwel meer bewegingen maken met de olie of nog langer spoelen en trekken.
 9. spoel daarna je mond grondig schoon met lauw water waarin wat zeezout is opgelost. Je kan desgewenst bijkomend je tanden en tong poetsen.
 10. je mag tot driemaal daags aan oil pulling doen.

De resultaten van volgehouden oil pulling zijn ronduit indrukwekkend te noemen, maar verschillen van persoon tot persoon omdat elke mens en elk lichaam anders zijn en verschillend reageren. In de eerste weken worden de tanden witter, komen loszittende tanden vaster te zitten en verdwijnen ontstekingen in de mond en bloedingen van het tandvlees. Na iets langere tijd merk je dat je tong niet meer beslagen is. Indien het trekken van olie volgehouden wordt, kunnen, allemaal volgens dokter Karach, ondermeer volgende ziekten genezen: hoofdpijnen, tandpijn, paradentose, eczeem, allergieën, bronchitis, trombose, maagzweren en andere maagaandoeningen. Verder zorgt deze methode ervoor dat de darmen opnieuw beter gaan functioneren wat komaf maakt met constipatie en/of diarree. Longen, nieren, hart, lever en bloed worden gezonder. En vandaar het hele lichaam. Het bloed stroomt beter en de energie neemt toe. Zenuwen worden sterker terwijl spieren en gewrichten minder pijn doen en beweeglijker worden. Het bloedsuikergehalte en hoge bloeddruk worden genormaliseerd en de slaap wordt dieper en gezonder. Typische vrouwenkwalen verdwijnen door een verbetering van de hormonale balans in het lichaam. Dokter Karach gaat zelfs zover te beweren dat oil pulling de groei van kwaadaardige tumoren afremt en het leven aanzienlijk verlengt.

hoe lang volhouden?

De tijd die nodig is om duidelijke resultaten te bereiken varieert van persoon tot persoon. Acute kwalen kunnen binnen de week of veertien dagen verdwijnen. Bij chronische kwalen daarentegen moet je de behandeling maanden tot zelfs een jaar volhouden. Geef dus niet te snel op. Wordt jouw conditie beter en/of verdwijnt de klacht? Dan kan je om de andere dag of twee keer per week preventief verder aan oil pulling doen.

Betere gezondheid na genezende crisis

Een lichaam dat ontgift bij langdurig ‘olie trekken’, kan eerst een kleine crisis doormaken. Dat komt omdat toxische stoffen zich losmaken. Dit is een goed teken. Na de crisisfase krijgt u een betere gezondheid in de plaats. Regelmatig olie trekken met biologische zonnebloem of sesamolie beperkt de gezondheidsrisico’s die samenhangen met slechte mondhygiëne. Olie trekken met deze olie is grondig, eenvoudig en doeltreffend.

Ziektebeelden

• artritis

Hippocrates stelde dat je artritis kon genezen door een slechte tand te trekken. Dr. Benjamin Rush verklaarde dat de artritis van zijn patiënten vaak verdween wanneer hij hun ontstoken tanden trok. Ook recent onderzoek toont het verband aan tussen slechte mondhygiëne en artritis.

• hoge bloeddruk

Dr. Weston A. Price linkte de kwaliteit van de tanden aan de gezondheid van de mens. Hij ontdekte dat bacteriën die binnenkomen via de mond ook de samenstelling van het bloed kunnen verstoren. Ze kunnen het aantal witte bloedcellen doen dalen. De Haemophilus bacterie, die vaak bloedingen veroorzaakt, kan chronische infecties en ontstekingen veroorzaken en de bloeddruk doen stijgen.

• maagzweren

Ook Dr. Rosenow was heel geïnteresseerd in het verband tussen mondinfecties en het lichaam. Hij deed onderzoek met dieren en bevestigde zo dat de Streptococcus uit de mond van mensen met artritis of maagzweren dezelfde aandoeningen veroorzaakten bij honden. Hij stelde: “Zoals de verspreiding van kanker, verspreiden micro-organismen zich van de tanden en amandelen over andere organen.”

• focale infecties

Bacteriën kunnen via tandabcessen en tandvleesontstekingen de bloedbaan bereiken. Zo kunnen ze op andere plaatsen in het lichaam ernstige ontstekingen veroorzaken. Die ontstekingen noemen we focale infecties. Voorbeelden zijn endocarditis, waarbij bacteriën de hartkleppen doen ontsteken, en artritis, waarbij bacteriën de gewrichten aantasten.

Een goede mondhygiëne verlaagt het risico op focale infecties.

• aderverkalking

Sommige micro-organismen blijven in ons lichaam. Zo kan het herpesvirus via de mond het bloedvatenstelsel en dan de wanden van de aders bereiken. Die wanden kunnen dan ontsteken en de aders beschadigen zonder dat je het opmerkt. De bacterie Streptococcus sanguis, die soms welig tiert in tandaanslag, kan het bloed doen stollen. Daardoor moet het hart sneller pompen en stijgt de bloeddruk. Het gevolg? Nog meer spanning op de al beschadigde aders. Er ontstaat aderverkalking, de aderrand wordt smaller en het bloed dikker.

• hartkwalen

Volgens een studie van R. Genco hebben mensen met chronisch ontstoken tandvlees tot drie keer meer kans op een hartaanval. Hoe erger de chronische tandontsteking, hoe groter het risico op hartkwalen. Onderzoekers toonden aan dat patiënten met hartkwalen vaak slechtere tanden hebben dan patiënten zonder hartproblemen.

• longinfecties

Ontstoken tanden en ontstoken tandvlees hebben ook gevolgen voor de longen en de luchtwegen. We eten onevenwichtig en hebben veel stress. Daardoor raakt het immuunsysteem uitgeput en komen micro-organismen snel via de mond bij de luchtwegen. Een voorbeeld is de bacterie Chlamydia pneumoniae, die we vaak terugvinden in de mondholte. Ze veroorzaakt een ernstige vorm van astma.

• maag- en darmklachten

De Helicobacter Pylori-bacterie – vaak aanwezig in kalkaanslag op de tanden – kan de weg vinden naar de maag. Daar veroorzaakt ze irritatie van de maagwand, maagzweren en maagkanker. Een combinatie van slechte eetgewoonten, veel stress, verminderde weerstand en slechte mondhygiëne vergroot het risico. Ook darmproblemen kunnen het gevolg zijn van een ongezonde mond. Het verband tussen tandvleesontsteking en aandoeningen als de ziekte van Crohn en spastische darmen is aangetoond.

• diabetes

Het verband tussen tandvleesontsteking en diabetes is bewezen in verschillende studies. Ontstoken tandvlees kan aan de basis liggen van insulineresistentie. Een goede mondhygiëne zorgt voor een betere bloedsuikerhuishouding.

• aandoeningen van het zenuwstelsel

Bacteriën in de mond kunnen hun weg vinden naar de hersenen en het zenuwstelsel. Zo is slechte mondhygiëne een risicofactor voor alzheimer, een langzaam proces waarbij de hersencellen worden aangetast. Ook het verband met parkinson en MS is uitgebreid onderzocht.

• zwangerschap

Zwangere vrouwen met tandvleesontsteking hebben meer kans op een te vroeg geboren baby, of een baby met ondergewicht. Een goede mondhygiëne is dus ook voor hen van cruciaal belang.

Informatie:

Lees dan Oil Pulling Therapy, all disease starts in the mouth. Detoxifying and healing the body through oral cleansing van Dr. Bruce Fife.

 1. Lijkt mij een sympathiekere manier im je tanden schoon te houden
  dan de pijnlijke behandeling bij mondhygiëniste; geen kwaad woord over de behandelings methode,maar het is minder pijnlijk…
  Ik heb nooit olijfolie,mag het ook met arachide-olie (pindaolie)?
  Ben benieuwd naar jullie antwoord.
  Vriendelijke groet,
  Barbara Metz.

 2. Goedendag ik heb dit product gezien op 5-2-2014 op rtl boulevard en zou graag willen weten waar ik de oil pulling therapy kan kopen en wat de prijs daar van is .wachtend op een reactie verblijf ik met vriendelijke gr. D .Bruinhart .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s