Het budwig papje recept

Dr. Johanna Budwig is een Duitse wetenschapster die leefde van 1909 tot 2003. Ze was apothekeres en biochemicus. Ze werkte aan het onderzoek van Nobelprijswinnaar Otto Warburg (1883-1970) dat ging over kanker en celademhaling.

Volgens Warburg onderscheiden kankercellen zich van normale cellen in hun ontoereikende zuurstofwerking: gewone gezonde cellen veranderen in kankercellen als ze geen zuurstof meer krijgen, dus als ze geen adem kunnen halen. In 1949 slaagt Johanna Budwig er als eerste in om vetten te analyseren en verschillende vetzuren te onderscheiden. Ze ontdekt dat onverzadigde vetzuren in het celmembraan zorgen voor de celademhaling. Het blijkt de ontbrekende schakel te zijn in het onderzoek van Warburg. Ze ontdekt tevens dat vetzuren wateroplosbaar worden in combinatie met eiwitten (zwavelhoudende aminozuren ). Zodra zij dit inziet begint ze met de ontwikkeling van een dieet en voedingsvoorschriften om kanker te genezen. Ze ontwerpt een recept voor een olie-eiwitpapje. Nu is dit recept, in het Nederlands, bekend onder de naam Budwigpapje.

Ingrediënten:
Neem 150 ml biologische kwark, en meng daar doorheen:
2 eetlepels lijnzaad,
2 eetlepels tarwekiemen,
2 eetlepels haverzemelen,
2 theelepels ongeraffineerde lijnolie en voor mannen, neem Pompoenpit olie*
1 capsule met Lactobacillus Acidophilius.

Bereidingswijze:
Meng de ingrediënten door elkaar heen en voeg eventueel wat fruit naar smaak toe.

*Mannen dienen pompoenpit olie te kiezen. Vooral voor mannen is het belangrijk te weten dat Pompoenpitolie een goede prostaatfunctie bevorderd. Als je dit bijvoorbeeld vergelijkt met lijnzaadolie, waarvan inmiddels door onderzoek is gebleken juist prostaatkanker bevorderend te zijn, is het raadzaam deze te vervangen door Pompoenpitolie. Al bij een eetlepel olie per dag verwerkt in de maaltijd of door het eten van pompoenpitten.

www.nutribliss.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s