Middel tegen haaruitval of grijs haar?

Haaruitval en kaalheid zijn helaas veel voorkomende problemen.Haren worden aangemaakt in de haarzakjes (haarfollikels). Het aantal haarfollikels op de hoofdhuid ligt rond de 100.000. Dit is voor elk individu anders en genetisch bepaald. Zo hebben bijvoorbeeld blonde mensen meer haarzakjes op de hoofdhuid dan mensen met rossige of zwarte haren. In de haargroei zijn verschillende fasen te onderscheiden:

  • de groeifase (anagene fase)
  • de overgangsfase (catagene fase)
  • de rustfase (telogene fase)

De groeifase van het hoofdhaar duurt gemiddeld 3 jaar. In de loop van het laatste groei-jaar neemt de celdeling langzaam af en wordt de basis van de haar steeds dunner. Dan breekt de overgangsfase aan waarin de groei volledig stopt en de haar minder stevig in het haarzakje verankerd zit. In de rustfase die daarop volgt zal de haar uitvallen. Na enkele maanden komt het haarzakje weer tot ontwikkeling en wordt een nieuwe haar geproduceerd. In de loop van het leven neemt het aantal haarzakjes (en dus de dikte van de haardos) af. Dit is deels afhankelijk van hormonale factoren.

Haaruitval door interne aandoeningen Verschillende interne ziekten kunnen leiden tot haaruitval. Een belangrijk voorbeeld is problematiek met de schildklier. Dit kan leiden tot een diffuse haaruitval en gedeeltelijke uitval van de haren van de wenkbrauwen (bij een te traag werkende schildklier). Ook bepaalde aandoeningen waarbij te weinig voedingselementen uit het spijsverteringskanaal worden opgenomen (de malabsorptie syndromen) zoals gluten-enteropathie kunnen leiden tot haaruitval.
Haaruitval door roken In de medische literatuur wordt melding gemaakt van een groter risico op haaruitval en kaalheid bij rokers dan bij niet-rokers. Dit wordt verklaard uit een verminderde doorbloeding van de huid bij mensen die roken. Hierdoor kan minder zuurstof en voeding de haarwortels bereiken, waardoor de kwaliteit van het haar achteruit gaat en zelfs gedeeltelijk kan uitvallen.

Er zijn een aantal kruiden en mineralen die je kunnen helpen om haaruitval of grijs wordend haar tegen te gaan. Hier volgt een recept van Truth Calkins die jouw kan ondersteunen om je haar weer te laten groeien en zijn natuurlijke kracht en kleur terug kan krijgen. Drink het dagelijks voor optimaal effect!

Great Hair Elixer

Benodigdheden: Blender
Kruiden:
-Gynostemma thee of Spring Dragon thee
-He Shou Wu of Fo Ti poeder, 1 tot 2 teaspoons
-Dong Quai of engelwortel poeder 1 teaspoon
-Silicium 2 tablespoons
-Ionic Koper Druppels 1 miligram of 1 volle dropper
-Pompoenzaadolie (Koudgeperst) 2 teaspoons
-Dandyblend, cacao poeder of (granen)koffie 3 teaspoons
-Colostrum of biest 2x grote teaspoon
-Zoetstof (stevia, palmsuiker etc)
-MSM poeder halve teaspoon
-Ionic Zink 1 dropper

Breng water aan de kook en zet daarmee de thee van Gynostemma of Spring dragon, even laten staan zodat de thee kan trekken.

Stop de thee, ongeveer een halve liter, in de blender en voeg daarbij alle bovenstaande ingredienten aan toe. Even blenden en klaar is je Great Hair Elixer!

Deze elixer geeft rust, brengt je hormonen weer in balans en heeft alle vitaminen, mineralen en proteinen in zich om niet alleen de haren te versterken, het balanceerd ook je stresslevels e.d.

Succes! Meer info: http://www.facebook.com/pages/Truth-Calkins/152172298158183

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s