Cistanche Poeder verhoogt je libido?

Cistanche is een plantsoort van holoparasitische woestijnplanten en groeit door de wortels van andere planten waarop hij parasiteert. Cistanche steelt als het ware de sap van andere planten om te kunnen groeien. Dit doet cistanche omdat hij zelf geen chlorofyl kan aanmaken.

Oorspronkelijk komt Cistanche uit Noord-Amerika en Oost-Azië, het wordt geteeld op zandgronden in Californië, VS, en Noordwest-China.

In China wordt Cistanche voornamelijk geproduceerd in Ningxia, Mongolië, Gansu, Xinjiang en Qinghai.

Cistanche wordt opgegraven in het voorjaar wanneer de zaailingen een beetje uit de aarde komen. Na verwijdering van de bloemen, wordt de stam gesneden in kleine stukken en gedroogd in de zon.

Eigenschappen:

Zoet en zout in smaak, in TCM (Traditionele Chinese Medicijnleer) is cistanche gerelateerd aan de nieren en de dikke darm kanalen. Als je kijkt naar TCM dan heeft cistanche de volgende werking:

-bevochtigt en ontspant darmen.Tonificeert yang, kan toegevoegd worden aan supplementen. Cistanche is een verjongende nier tonic. Als je het regelmatig gebruikt dan ondersteun je en verbeter je de functie van de nieren. Het is nuttig om te gebruiken wanneer je nieren te zwak zijn. Cistanches helpt ook bij impotentie, het zorgt voor een verhoging van het libido.

Toepassingen:

  1. Bij vroegtijdige zaadlozing en impotentie, wordt het vaak gebruikt in combinatie met Morinda oftewel Noni, Herba Epimedii, Cortex Eucommiae en Placenta Hominis.
  2. Bij onvruchtbaarheid wordt het gebruikt met Colla Cornu Cervi, Folium artemisiae Argyi, Cortex cinnamomi, Radix Rehmanniae Praeparata.
  3. Voor de zwakte van spieren en botten als gevolg van nier-deficiëntie, wordt het gecombineerd met Radix Morindae Officinalis en Cortex Eucommiae.
  4. Bij constipatie als gevolg van droogte van de darmen, wordt het vaak gebruikt in combinatie met laxeermiddelen zoals Herba Cynomorii, Fructus Cannabis en Radix Angelicae Sinensis.

Tevens helpt Cistanche poeder bij:

  1. Verhogen van de doorbloeding
  2.  Geeft meer energie
  3. Verjongt het lichaam en de geest.
  4. Helpt bij nierproblemen, verbeterd de darmwerking en verhoogt de vitaliteit.
  5. Helpt impotentie en voortijdige zaadlozing tegen te gaan in samenwerking met rehmannia root, dodder seed en schisandra.

Dosering en toediening:

10-20 g. Afkooksel.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s