Nierreiniging

De nieren, we hebben er twee van, zijn bloedfiltrerende organen. Nieren kunnen eenvoudig verstopt raken. Dit kan o.a. door uitdroging, een zwakke spijsvertering, slechte voeding, een onregelmatige leefstijl en stress. De belangrijkste oorzaak van verstopping in de nieren wordt veroorzaakt door nierstenen.

Stille steentjes
Niergruis en de meeste nierkristallen zijn te klein om met behulp van moderne diagnostische technologie opgemerkt te worden. Het worden vaak ‘stille steentjes’ genoemd en ze lijken (nog) geen last te veroorzaken.

Schade
Als niersteentjes groter worden kunnen ze aanzienlijke schade toebrengen aan de nieren maar ook aan de rest van het lichaam. Dit gaat gepaard met heftige pijnen.

Crisis
Om nierproblemen en ziekten die verband houden met de nieren te voorkomen, is het goed om niergruis, kristallen en kleinere steentjes te verwijderen voordat deze uitgroeien tot echte stenen en zo een crisis veroorzaken.

Kuur
Een effectieve methode is het volgen van een nierzuiverende kuur. Tijdens deze kuur raadt je arts of therapeut je aan om zwarte thee, koffie, alcohol, koolzuurhoudende dranken en  chocola te mijden evenals voedingsmiddelen of dranken die conserveermiddelen, kunstmatige zoetstof of kleurstof e.d. bevatten. Ook de consumptie van dierlijke producten dient (tijdelijk) vermeden te worden.

Reinigende Thee
Tijdens een nierkuur gebruik je bijvoorbeeld een nierreinigende thee die je zelf kan samenstellen. Kies daarvoor altijd onbespoten kruiden. Hieronder vind je een beproefd recept uit de natuurgeneeskunde:

  • marjolein 30g
  • kattenklauw 30g
  • smeerwortel 30g
  • venkelzaad 60g
  • cichorei 60g
  • berendruif 60g
  • hortensiawortel 60g
  • koninginnenkruid 60g
  • heemstwortel 60g
  • guldenroede 60g

Meng alle kruiden grondig door elkaar. Bewaar het mengsel in een donker en luchtdicht afgesloten bakje.

Gebruik
Voor je naar bed gaat week je drie eetlepels van het kruidenmengsel in twee kopjes water en je laat dit de hele nacht afgedekt staan. Breng het mengsel de volgende morgen aan de kook en zeef het. Mocht je vergeten zijn de kruiden `s avonds te laten weken, laat het mengsel dan in de ochtend 10 minuten doorkoken op een heel laag pitje.

Zes tot acht keer
Drink deze thee dagelijks gedurende drie weken. Drink, over de dag verdeeld, telkens een paar slokjes thee achter elkaar en doe dat zes tot acht keer op een dag. De thee hoeft niet warm gedronken te worden maar drink hem ook niet gekoeld. Zet de thee dus niet in de ijskast. Koel hem ook niet met ijsklontjes als icetea. Voeg geen suiker of ander zoetmiddel toe. De thee zal je helpen om niersteentjes op te lossen en af te voeren.

Koffiefilter
Als je een voorgeschiedenis van nierstenen hebt, kan het zijn dat je deze zuivering een aantal keren moet herhalen. Zekerheid daarover krijg je wanneer je na je kuur door een koffiefilter plast. Ontdek je daarbij gruis in het filter, dan is het nodig de kuur, met tussenpozen van zes weken, te herhalen.

Ongemak
Als je tijdens de kuur ongemak of stijfheid in het gebied van de onderrug ervaart, komt dit doordat talloze mineraalkristallen, afkomstig van de nierstenen, zich een weg banen door de urineleiders. Een sterke geur en donkerkleurige urine aan het begin van de nierzuivering en tijdens de kuur duidt op een krachtige afvoer van giftstoffen vanuit de nieren.

Water
Belangrijk: ondersteun de nieren tijdens de zuivering door extra veel water te drinken, minimaal acht glazen per dag (2 liter). Mocht de kleur van je urine donkergeel blijven dan moet je zelfs meer drinken.

Raadpleeg voor je aan een reinigingsperiode begint altijd je arts of natuurgeneeskundig therapeut.

Blijf gezond!

Bron: http://detoxacademy.nl/nierreiniging/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s