120 Jaar met extreem dieet

AMSTERDAM –  Geen tarwe, zuivel, vlees of suiker en zelfs kraanwater is verboden bij het superstrenge dieet ’Calorie Restriction’. Je moet er wat voor over hebben, maar dan staat je ook een lang leven te wachten.
Foto: Dijkstra B.V.
Amerika is in de ban van het dieet waarbij je je leven lang iedere hap die je eet moet monitoren, meldt de Daily Mail. Met de Calorie Restriction nuttig je slechts 1500 calorieën per dag, terwijl de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid 2000 calorieën voor vrouwen is en 2500 voor mannen. Volgens tests functioneren alle organen van mensen die het Calorie Restriction dieet volgen, beter dan de organen van leeftijdgenoten die dat niet doen.

De goeroe achter het extreme dieet is Roy Walford, patholoog bij de University of California. Zijn boek ’Beyond the 120 year diet’, is de bijbel voor zijn aanhangers. Calorie Restriction zou niet alleen goed zijn om af te vallen, het maakt je volgens Walford ook minder kwetsbaar voor ziektes als diabetes en hartaandoeningen. Bovenal zou je door dit dieet te volgen een lang leven zijn beschoren.

Om ouder te worden dan wie dan ook ter wereld, moet je wel je leven lang alleen maar groente, vis en noten eten. Ook bakken, grillen, roosteren of barbecuen zijn uit den boze, voedsel mag alleen rauw of gestoomd gegeten worden.

Bron: http://gezondheid.nieuws.nl/2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s